Hulporganisatie voor Roemenië
      Fundatia Socialiá Prietenia

Projecten

Met Prietenia hebben we diverse tijdelijke projecten gedaan in de omgeving van Maeriste.

Het eerste bouwproject was de bouw van toiletruimtes en douches voor de basisschool in Maeriste. Daarna deden we het tweede project, de renovatie van toiletten en douches van het internaat van de school voor speciaal onderwijs in de stad Simleu. Dit grote project konden we doen dankzij de financiële steun van het kinderprogramma Sybe Sattelyt op Omrop Fryslân. De afsluiting was in het stadion van FC Heerenveen samen met alle scholen in Friesland die meededen met deze actie.

Het grootste bouwproject was de bouw van het culturele centrum Mondo (wereld), een soort dorpshuis met groene kruis functie, dat we samen met jeugd uit Damwoude hebben gemaakt. Het gebouw van drie etages is casco gebouwd door een Roemeense aannemer en afgebouwd door de jeugd samen met professionele hulp uit Damwoude. Ook jeugd uit Maeriste heeft meegeholpen met de voorbereidingen en geholpen met het afbouwen. Een bijkomstigheid van de samenwerking van de jeugd uit Roemenië en Nederland is dat er vier gecombineerde huwelijken uit zijn voortgekomen.

Nog een ander project was het renoveren van het internaat en kantine van de lagere technische huishoudschool in Nusfalau. Dit project is in twee fasen uitgevoerd.